Răspuns :
Răspuns:
Bichon maltez este una dintre cele mai vechi rase de câini. Majoritatea cred că această rasă are originea în insula Malta, deși originile acestei rase nu sunt stabilite.
Bichonul maltez este un câine care trebuie îngrijit și hrănit de cel puțin două ori pe zi. Plimbarea reprezintă o metodă de menținere a unui stil de viață sănătos și în cazul acestei rase este strict necesară. Bichon-ul Maltese este un câine mic, rezistent și cu o blană mătăsoasă. Corpul lui este compact, cu oase mici, dar robust și puțin mai lung dacă este înalt. Pieptul este adânc, craniul este ușor rotunjit, ochii mari, rotunzi. Bichon-ul Maltese are o blană mătăsoasă, cu un singur strat și este de culoare albă. Bichonul Maltez este un câine de companie pretabil familiilor, devotat și iubitor. Poate petrece ore întregi pe genunchii proprietarului, savurând momentele de atenție acordate. Bichon-ul Maltese are nevoie de plimbări zilnice, iar joaca poate înlocui exercițiile însă nu poate înlocui plimbările. Cățelușii care nu au parte de plimbări zilnice pot dezvolta probleme de comportament. Bichon-ul Maltese se bucură să zburde liber într-o zonă sigură, poate fi o curte împrejmuită. Rămâne jucăuș până la o vârstă înaintată și este foarte activ în casă.
O pieptănare și periere zilnică a bichonului maltez este importantă, însă fii delicat cu blana lui mătăsoasă. Ochii și barba trebuie curățată zilnic pentru a preveni murdărirea. Trebuie să i se facă baie sau să se folosească un șampon uscat în mod regulat, să vă asigurați că este complet uscat și cald. Urechiile trebuie curățate și părul care a crescut în canalul auditiv trebuie eliminat. Ochii trebuie verificați și curățați în mod regulat. Părul din vârful capului este tăiat de obicei, pentru a nu-i intra în ochi, iar unii stăpâni optează pentru a-l prinde. Bichonul maltez năpârlește foarte puțin sau deloc și e foarte potrivit pentru persoanele alergice.La capitolul hrană, trebuie să fii atent mai ales în primele luni de viață, când puiul are nevoie de suportul nutrițional adaptat cerințelor sale, astfel încât să se poată dezvolta armonios. Fiind de talie foarte mică, bichonii maltezi nu vor avea nevoie de cantități foarte mari de mâncare, iar acesta poate fi un avantaj, pentru că îți permite să pui accent pe calitate, și nu pe cantitate. În medie, pentru un mascul adult, 200 de calorii pe zi sunt de ajuns, în timp ce pentru un bichon în creștere, activ, se pot oferi și 300 de calorii pe zi. În primele 6 luni, porţia zilnică trebuie împărţită în 3-4 mese pe zi, fără alte gustări între mese. Chiar dacă bichonii adoră să fie alintați cu tot felul de bunătăți, este recomandat ca răsfățul să aibă loc strict la orele mesei, altfel, crește potențialul de îngrășare.
Coroană? Spor la treabă!