Răspuns :
Liliacul toamna trebuie sa acumuleze 20% in plus greutate pentru a supraviețui pe timp de iarna.Lilieci hibernează in grup mare de indivizi de 1000 pe m pătrați.Hiberneaza in aceleași grote de generații și generații.Isi aduna aripile in jurul corpului pentru a se încălzi.Specile de la noi mănâncă insecte dar exista și lilieci care mănâncă fructe polen,nectar sau carnivore(șopârle,șoareci).Corpul este acoperit de o blana deasa de culoare închisă.Capul este mic in raport cu corpul,ochi mici gura mare cu urechi cu pavilioane mari.Scheletul liliacului este usor,alcătuit din oase subțiri,membrele se termina cu câte 5 degete fiecare.Coada se întinde pe o membrana numita parcagiu cu ajutorul căreia zboară.Mirosul,auzul și pipăitul sunt foarte bine dezvoltate.Laringele emite ultrasunete prin nas și gura care sunt reflectate de obiectele din jur și apoi captate se pavilionul urechi.
Majoritatea liliecilor sunt nocturni.Imperecherea are loc toamna,iar primăvara femela naște 1-2 pui.Pui rămân agățați de mama o perioada apoi când aripile se dezvolta încep sa zboare.Se găsesc in toate regiunile de uscat.Se adăpostesc in peșteri,mine părăsite,crăpături de stânci și chiar scorburi de copac.
Răspuns:
Liliacul este singurul mamimer al României. Are o abilitate foarte interesantă: poate sa vorbeasca cu ceilalti lilieci prin unde sonore numite ultra sunete. Are oasele foarte subțiri. Liliacul mai unește corpul cu degetele de la membre.
Explicație:
Succes!