Am. nevoie de info. despre animale​

Răspuns :

Răspuns:

Animale (numite și Metazoa) sunt organisme eucariote multicelulare care formează regnul biologic Animalia. Cu puține excepții, animalele consumă material organic, respiră oxigen, se pot mișca, se pot reproduce sexual și se dezvoltă pornind de la o blastulă (stadiu embrionar de formă globulară, cu celulele dispuse într-un singur strat). Au fost descrise peste 1,5 milioane de specii de animale vii — dintre care aproximativ 1 milion sunt insecte — însă s-a estimat că există peste 7 milioane de specii de animale în total. Regnul animal variază de la o lungime de 8,5 micrometri la 33,6 metri. Au interacțiuni complexe între ei și mediile lor, formând rețele de hrană complexe. Regnul Animalia include oameni, dar în utilizarea colocvială termenul animal se referă adesea doar la animale non-umane. Studiul științific al animalelor este cunoscut sub numele de zoologie.

Sper ca te am ajutat!

De multe ori, supravieţuirea şi existenţa unei specii depind de supravieţuirea altora, iar omul nu face excepţie. Întrucît omul devine din ce în ce mai deconectat de natură, în articolul de faţă prezentăm zece specii care ne reamintesc cît de importante sunt necuvîntătoarele pentru supravieţuirea noastră.
Broaştele

Aceşti ambfibieni sunt indicatori excelenţi pentru sănătatea ecosistemelor şiservesc ca avertisment. Pielea lor absorb substanţe din mediul înconjurător, iar ca o consecinţă, orice schimbare a pielii pot indica o contaminare sau alte probleme prezente în zonă.Aceşti ambfibieni sunt indicatori excelenţi pentru sănătatea ecosistemelor şi servesc ca avertisment. Pielea lor absorb substanţe din mediul Deoarece broaştele trăiesc atît în apă cît şi pe uscat, animalele pot fi primele care să reacţioneze la orice hazard. Broaştele se hrănesc cu ţînţari, căpuşe şi alte insecte purtătoare de boli periculoase pentru specia umană (deci un avantaj direct pentru om pentru că broaştele asigură menţinerea acelor specii într-o limită sigură, ca număr de indivizi; dacă nu mai sunt broaşte ne trezim cu o invazie de căpuşe şi ţînţari). Broaştele sunt folosite în cercetarea medicinală care contribuie la salvarea de vieţi omeneşti.
2000 de specii de amfibieni (broscuţe) sunt ameninţate cu extincţia şi e posibil să nu supravieţuiască acestui secol, iar 200 de specii de amfibieni au dispărut deja de pe planetă din 1979 pînă în prezent.
Viermii

Aceste creaturi tîrîtoare pot ajuta enorm la reducerea deşeurilor. În loc să arunce gunoiul în spaţiile special amenajate, oamenii au început să folosească sisteme de eliminare a deşeurilor pe bază de viermi. Practica poate fi folosită în mod autohton, iar în afară de reducerea poluării cu deşeuri, substanţele rezultate pot fi folosite ca îngrăşăminte pentru grădină.
Furnicile

Le pomenim cînd aducem în discuție hărnicia, însă furnicile nu sunt numai un etalon al vredniciei, sunt insecte cu adevărat impresionante. Societatea lor este una elaborată, care se aseamănă foarte mult cu a noastră. În ceea ce privește forța lor fizică, furnicile sunt construite să fie foarte rezistente și eficiente în munca pe care o depun.
Nici la capitolul inteligență acestea nu stau mai rău... creierul lor conține în jur de 250.000 de celule nervoase, fiind cel mai bine dezvoltat dintre toate insectele. Prin comparație, creierul uman are 10 milioane de celule.
Micile şi harnicele insecte pot ajuta la menţinerea unui sol sănătos pentru plante. Această activitate crucială are loc atunci cînd furnicile sapă în pămînt, creează tuneluri şi aerisesc solul. Această activitate ajută la descompunerea prin reciclare a substanţelor nutritive prezente în pămînt.
Există peste 10.000 de specii de furnici, de dimensiuni variate și culori diferite, de la albastru sau violet, pînă la verde, roșu sau maro. Pentru că sunt foarte răspîndite și trăiesc pe toate continentele, biomasa tuturor furnicilor din lume echivalează cu biomasa tuturor oamenilor și reprezintă aproximativ 10% din biomasa tuturor animalelor.
Păsările

Păsările sunt vietăți unice avînd abilitatea de a zbura. Există multe tipuri de păsări și nu vedem decît cîteva dintre ele în apropierea unei reședințe umane. Importanța păsărilor pare minimă datorită progresului tehnologic și a stilului de viață modern.. Unele păsări sunt crescute pentru a fi folosite de oameni, în timp ce altele sunt indirect ajutate de oameni. Ele formează o parte a lanțului alimentar din ecosistem și sunt o parte component a naturii. Acestea par să fie animalele bune la toate, cel puţin cînd vine vorba de supravieţuirea omului. Au nenumărate roluri ecologice, realizînd, printre altele, controlul populaţiilor de insecte, descompunerea materiei organice din păduri, reciclarea nutrienţilor, polenizare, semănarea seminţelor şi aerisirea solului. Excrementele păsărilor sunt bogate în acid uric care poate fi ușor transformat în amoniac fiind gunoi fertil pentru plante. Deșeurile provenite de la păsări de curte, dacă sunt adăugate în sol, sporesc dramatic fertilitatea solului.
Peştii

Omul secolului XXI a început să înteleagă mai bine și mai conștient că peștele și produsele sau subprodusele obținute de la acesta trebuie tratate cu mai multă atenție, în condițiile în care proteina de origine animală provenită din mediul acvatic are un rol deosebit de important pentru dezvoltarea și menținerea sănătății organismului. Carnea de pește conține atît de mulți nutrienți importanți, inclusiv proteine, încît, așa cum apreciază și nutriționiștii, ar trebui să constituie un segment major al hranei noastre zilnice. O singură porție de pește de 100 g, furnizează între o treime și jumatate din necesarul de proteine zilnic. Majoritatea peștilor au și un conținut ridicat de vitamina B12, vitală pentru un sistem nervos sănătos și de iod, necesar bunei funcționări a glandei tiroide.