Utilizările și importanța fiecăruia la nemetal și mecanico- fizice pentru metal!Dau coroniță!​

Răspuns :

Împreună cu metalele și metaloidele, nemetalele reprezintă una dintre cele trei categorii de elemente chimice, distinde prin proprietăți de ionizare și legare. Aceste proprietăți au la bază faptul că nemetalele sunt puternic electronegative, câștigând electroni de valență de la alți atomi mai ușor decât îi cedează.

Nemetale sunt halogeni, gazele nobile și următoarele elemente, în ordinea numărului atomic:

hidrogen (H)
carbon (C)
azot (N)
oxigen (O)
fosfor (P)
sulf (S)
seleniu (Se)
Cele mai multe nemetale se găsesc în partea dreaptă, sus, în tabelul periodic. Excepția este hidrogenul, care este de obicei plasat în colțul din stânga sus, alături de metalele alcaline, dar se comportă ca un nemetal în majoritatea condițiilor. Spre deosebire de metale, care sunt conductoare electrice, un nemetal poate fi un izolator sau un semiconductor. Nemetalele pot forma legături ionice cu metalele prin atragerea electronilor sau legături covalente cu alte nemetale prin punerea în comun de electroni. Oxizii nemetalelor sunt acizi.

Există doar 22 nemetale cunoscute, în comparație cu peste 80 de metale, dar nemetalele alcătuiesc marea parte a Pământului, în special în straturile superioare. Organismele sunt compuse aproape în totalitate din nemetale. Multe nemetale (hidrogen, azot, oxigen, fluor, clor, brom și iod) sunt diatomice, iar majoritatea restului este poliatomică.


Metalele sunt elemente chimice cu proprietăți fizice specifice, precum: luciu caracteristic, bun conductor de căldură și electricitate, ductil și maleabil, și solid la temperatură obișnuită (cu excepția mercurului).

Aurul, argintul și platina se găsesc în stare pură, iar frumusețea, raritatea și stabilitatea lor chimică le fac foarte valoroase.

Aurul nu își schimbă culoarea și nu se corodează. Este cel mai ductil metal; el se poate lamina în foițe de 0.1 microni. Din 1 g de aur se poate obține o sârmă de 2 km[1]. E un bun conductor electric. În prezent, aurul se folosește ca etalon internațional de valoare, monetărie, pentru confecționarea bijuteriilor și a obiectelor religioase, la plombe dentare, ecrane pentru radiații electromagnetice și circuite electronice.

Argintul, cel mai răspândit metal prețios, are multe proprietăți similare cu ale aurului, dar este mai ușor și se oxidează mai repede.

Platina are un punct foarte înalt de topire și nu se oxidează.