Răspuns :
Răspuns:
a) 8v2+4(v5-2v2)-3v5=
=8v2+4v5-8v2-3v5+
=v5
b)15v3-3(v7+5v3)-2v7=
=15v3-3v7-15v3-2v7=
=-5v7
Explicație pas cu pas:
Salutare !(っ◔◡◔)っ
Răspuns:
[tex]a)8 \sqrt{2} + 4( \sqrt{5} - 2 \sqrt{2} ) - 3 \sqrt{5} = 8 \sqrt{2} + 4 \sqrt{5} - 8 \sqrt{2} - 3 \sqrt{5} = 4 \sqrt{5} - 3 \sqrt{5} = (4 - 3) \sqrt{5} = 1 \sqrt{5} = \sqrt{5} [/tex]
[tex]b)15 \sqrt{3} - 3( \sqrt{7} + 5 \sqrt{3} ) - 2 \sqrt{7} = 15 \sqrt{3} - 3 \sqrt{7} - 15 \sqrt{3} - 2 \sqrt{7} = - 3 \sqrt{7} - 2 \sqrt{7} = ( - 3 - 2) \sqrt{7} = - 5 \sqrt{7} [/tex]
Explicație pas cu pas:
a)la inceput înmulțit cu 4 tot ce era in paranteza iar la sfarsit am calculat tot ce se putea
b)la inceput am înmulțit cu 3 tot ce era in paranteza iar la sfarsit am calculat tot ce se putea
Consider ca nu trebuie sa dau mai multe explicatii aici pentru ca am incercat sa fac calculul cat mai explicit.
《 Sa ai o zi frumoasa ! 》