complementele necircumstantiale sunt:​

Răspuns :

Răspuns: De timp, de loc si de mod!

Sper că te.am ajutat !

Răspuns:

Salut!

Tipuri de complemente. Complemente necircumstantiale

Tipuri de complemente. Complemente necircumstantialeComplementul este partea secundara de propozitie care determina un verb - la un mod predicativ (,,Vine aici”) sau nepredicativ (,,Venind aici, el a aflat”)-, un adjectiv sau numeral cu valoare cu valoare adjectivala (,,Om demn de lauda,)

Dupa continut (functie si inteles), adica dupa ceea ce exprima fata de termenul determinat, complementele sunt de urmatoarele specii : direct, indirect, de agent, de loc, de timp, de cauza, de scop, de mod, consecutiv, instrumental, sociativ, de relatie, conditional, concesiv, opozitional, cumulativ si de exceptie. Ele se clasifica in doua grupuri mari : pe de o parte, un grup numeros de complemente circumstantiale iar, pe de alta parte, complementul direct, cel indirect si cel de agent, carora cu un singur termen li se spune complemente necircumstantiale.

Complementele necircumstantiale stau de obicei imediat dupa termenul determinat, dar permit atat antepunerea cat si asezarea la distanta. Cand sunt exprimate prin pronume interogative sau relative au insa loc fix la inceputul propozitiei. De asemenea, complementele directe si indirecte exprimate prin formele neaccentuate ale pronumelor personale sau reflexive au topica fixa, care difera dupa formele verbului si ale pronumelui. Cand un verb are atat complement direct, cat si unul indirect, ordinea preferata este verb - complement direct – complement indirect, cu exceptia situatiei in care complementul indirect ar putea fi confundat cu un atribut genitival sau prepozitional.