Am nevoie de ajutor!!! Daca se poate repede!!!

Trebuie de scris o continuare la acest text (Propriile mele reflexii in 7-10 propozitii)!!!

Act definitoriu pentru natura umana, poezia (ca gen al literaturii) isi revendica calitatea de manifestare umana superioara. Formele liricului ascund in evolutia lor semnele genezei poeziei (elegia, oda, cantecul) in cadrul unor procese vitale ale omuui din primele etape ale evolutiei sale (ritualul magic, celebrarea unor acte sacre etc.). Destinul cuvantului, semn al poeziei, simbol esential al comunicarii particulare a poeziei si cu dimensiunile metamorfozarii faptului, a obiectului concret in poezie.... (mai departe trebuie de continuat 7-10 propozitii)

MERSI ANTICIPAT!!!


Răspuns :

Poezia... e cantecul ce l pune in pagina de hartie poetul, e raspunsul lui catre iubita lui  atunci cand ii cere un sarut. Sunt doar 2 lucruri in lume care pot topi inima unei femei: trandafirii si poezia, dar trandafirii pier de la o zi la alta in vreme ce slova scrisa se pastreaza adanc in sufletul femeii, de unde din cand in cand aduce fiori rosii pe obrazul ei.
Cuvantul e magic prin puterea lui de a reda pe hartie viata de zi cu zi,  e magic pentru ca poate reda stari sufletesti, e magic pentru ca are puterea de a misca muntii si campiile.
Rima, aceasta algebra a cuvantului pune la treaba pe poet, care se transforma intr un adevarat matematician al slovei.
Prin rima, el pune in subtile formule sentimente, intamplari si dorinte, armonizandu le, cizelandu le astfel incat sa de a nastere a unei creatii complete, perfecte unde nu mai poate avea loc nici macar o virgula.
Este o sfera perfecta, o sfera de cuvinte...