Răspuns :
Răspuns:
E(x) = 9-12+4+2(9-x²)-(x²-4x+4)-(x²-1)+13
E(x)= - 3+4+18-2x²-x²+4x-4-x²+1+13
E(x)= - 4x²+4x+33
Explicație pas cu pas:
Sper ca te am ajutat!!
Avem expresia:
[tex]E(x)=(3-2)^{2} +2(3+x)(x-3)-(x-2)^{2} -(x-1)(1+x)+13[/tex]
Cum nu văd nicio cerință, probabil trebuie să o aduci la forma cea mai simplă. Avem nevoie de formule de calcul prescurtat, respectiv:
[tex](a-b)^{2} =a^{2} -2ab+b^{2}[/tex]
[tex](a+b)(a-b)=a^{2} -b^{2}[/tex]
[tex]E(x)=1+2(x^{2} -9)-(x^{2} -4x+4)-(x^{2} -1)+13\\E(x)=1+2x^{2} -18-x^{2} +4x-4-x^{2} +1+13\\E(x)=2x^{2} -x^{2} -x^{2} -4x+1-18-4+1+13\\E(x)=13+1+1-18-4\\E(x)=-7[/tex]