Răspuns :
Explicație:
Viața în tarile romane era diferita decât cea din zilele noastre. Viața cotidiana din secolele trecute era mult mai realista și grea. Țăranii lucrau mult la muncile campului: prăşit,adunat. Nu numai câmpul îi întreținea pe oamenii de la tara. Creșterea animalelor și viticultura îi ajuta sa își câștige traiul. Femeile de la țară creșteau pruncii sau țeseau. Deobicei acestea erau casnice și se ocupau cu treburile de lângă casa. Viata la oraș nu era diferita. Și orășenii trudeau. Mulți erau comercianți sau veterani de război. Copii nu aveau smartphone sau tablete. Ei practicau jocuri în natura precum : şotron,lapte-gros,capra-noua etc. Aici e o prezentare pe scurt la viața cotidiana a oamenilor din secolele XVIII-XIX.
Sper ca e bine
Răspuns:
viaţa ţăranilor a fost reforma agrară, înfăptuită în anul 1864 de Alexandru Ioan Cuza, prin care ţăranii au fost eliberaţi de sarcinile feudale precum claca, dijma sau podvezile, desfiinţînd monopolurile feudale din interiorul satelor. Rerforma a fost impementată parţial, fiind împroprietăriţi 400.000 ţărani.
Printre ocupaţiile ţăranilor se numărau:
creşterea animalelor
pomicultura
apicultura
culegerea plantelor medicinale
olăritul, ceramica
prelucrarea lemnului
prelucrarea pieilor
Agricultura era ocupaţia de bază a ţăranilor.
Pe parcursul secolelor au avut loc transformări
în modul de cultivare a pămîntului şi reutilarea tehnicii,ceea ce a simplificat munca ţăranilor,
deşi acest proces a evoluat încet.
Biserica reprezenta centrul vieţii locale, fiind locul de întrunire a membrilor comunităţii. Preotului îi revenea rolul de informare şi instruire a comunităţii.