Răspuns :
RăspÎn puținele ore de istorie a limbii române predate la școală se învață că limba română provine din latină. Nu se prea explică însă cum s-au petrecut lucrurile. Despre modul cum a ajuns latina în Dacia se știu mai multe de la orele de istorieTimp de câteva secole a avut loc o evoluție lentă, care a făcut ca latina să sufere schimbări așa de mari încât în secolul 8 se poate vorbi de apariția limbii române, în urma unui proces îndelungat de transformare a limbii latine. Elementele care dovedesc că în toate provinciile romane se dezvoltă limbi noi (fapte fonetice, forme gramaticale sau cuvinte diferite de cele din latina clasică) apar în textele latinești din Occident încă din secolul 6, ele fiind mai numeroase în tot cursul secolului 7 și la începutul secolului 8: latina din aceste texte nu mai este latină, dar nu este încă nici limbă romanică (română, franceză, italiană, spaniolă).
Am luat 10 pe asta :)
Răspuns:
Era o dată un cuvânt care nu era bancar in seama . El era foarte supărat. Nu știa ce să facă să îl bage și celelalte cuvinte in seama.
Într-o zi când termină de făcut curat prin biblioteca cuvintelor dădu de un alt cuvânt trist și singur că și el. Ei se împrietenira foarte repede încet încet au devenit cei mai buni prieteni (BFF).
Cele două cuvinte nu se mai despărțeau erau foarte bucuroase.
Cuvintele acestea erau cuvintele...
Explicație:
Unde am pus la final puncte puncte spui tu ce cuvinte vrei . Sper că te-am ajutat .pa