Răspuns :
Răspuns:
Explicație:Cartea, repreinta obiectul cel mai de pret al scriitorului, modul prin care sunt transpuse sentimente si uneori chiar ascunse mesaje secrete referitoare la viata acestuia.
Ideea ca o carte poate semnifica un leac pentru suflet poate fi justificabila atunci cand cititorul se transpune si se identifica cu actiunea cartii, insa pentru altii, nu este decat o scriere lipsita de farmec care nu stanreste nici un fel de emotie sau sentiment.
In primul rand, cartile nu se adreseaza tuturor persoaelor, de aici provenind si varietatea de genuri. In functie de preferintele fiecaruia, cititorul are o gama larga din care poate alege mii de exemplare pe care le poate aprecia.Deoarece in marea majoritate a timpului cititul reprezinta actiunea interprinsa atunci cand permite timpul, este facuta din placere. De aceea, lecturarea poate fi considerata un mod de a te revigora si a intelege anumite aspecte ale vietii.
Pe de alta parte, facand referire doar la elevi, cartile impuse spre citire pot reprezenta o povara, o obligatie, intrucat nu exista o dorinta fireasca in ceea ce priveste citirea lor. De cele mai multe ori, elevii refuza sa citeasca tocmai pentru ca asociaza involuntar lectura cu obligatia si nu poate fi urmata niciodata de placere. De asemenea, operele obligatorii sunt invechite si interprind cincepte expirate, cu care oamenii de varste mici nu se pot identifica.
In concluzie, cartea poate fi un leac pentru suflet pentru cei ce sunt pro citit, insa poate reprezenta si o povara intrucat aceasta nu a fost prezentata la adevaratul sau potential.