Răspuns :
Răspuns:
Darius şi-a început domnia învingându-l pe Gaumata, pe care l-a ucis. Acesta încercase să preia tronul lui Cambyse. Darius a înfrânt apoi alte răscoale şi şi-a consolidat domnia, refăcând imperiul înaintaşilor săi.
În anul 518 î.Hr. a început o expediţie contra Egiptului. A încercat să-şi facă aici aliaţi printre preoţi, construind un templu în oaza lui Ammon, Charga. Când animalul sacru al vechii capitale egiptene, taurul Apis a murit, a promis o recompensă mare celui care îl va descoperi pe urmaşul acestuia.
Darius a poruncit şi refacerea canalului dintre Nil şi Marea Roşie şi a poruncit învăţaţilor să alcătuiască un cod de legi, activitate care a durat 16 ani. Astfel, Darius a evitat certurile religioase şi posibilitatea unor răscoale.
Din Egipt a plecat spre Asia Centrală, în 517 î.Hr., cucerind Horezmul, Belucistanul şi Afganistanul. Valea Indusului a devenit graniţa imperiului lui Darius. De acolo l-a trimis pe Skylax din Karyanda într-o călătorie pe valea fluviului, deoarece Darius vroia să afle unde se varsă acesta, după cum ne spune Herodot. După ce au ajuns la vărsare, au pornit înspre apus pe mare, ajungând după o călătorie de 30 de luni la Marea Roşie.
Darius s-a preocupat de buna organizare a stăpânirii sale. A împărţit imperiul în mai multe regiuni numite satrapii, conduse de guvernatori, satrapi. Toate satrapiile erau legate de Persia printr-un sistem poştal bine organizat, călăreţii care se ocupau de poştă putând parcurge cam 300 km pe zi. Acest lucru se datora drumurilor foarte bine întreţinute. Şoselele se terminau la Susa şi Persepolis, centrul imperiului său. După modelul lidienilor din Asia Mică, care au bătut monede din aur şi argint, Darius a creat dareicul, o monedă cu valoare mare, având cam 8,5 grame de aur de bună calitate.