Răspuns:
5×(5+2) = 5×7=35
sau
5×(5+2)=5×5+5×2=25+10=35
8×(6-3)=8×3=24
sau
8×(6-3)=8×6-8×3=48-24=24
(2+4)×9=6×9=54
sau
(2+4)×9=2×9+4×9=18+36=54
(5-3)×6=2×6=12
sau
(5-3)×6=5×6-3×6=30-18=12
(3+2+4)×10=9×10=90
sau
(3+2+4)×9=3×9+2×9+4×9=27+18+36=90
(5+1+2)×9=8×9=72
sau
(5+1+2)×9=5×9+1×9+2×9=45+9+12=72
Explicație pas cu pas:
la ultimele două procedezi la fel :
-odata faci calculul parantezei si il imultesti cu nr din afara parantezei
-iar un al doilea mod de rezolvarea este sa inmultesti fiecare nr din paranteză cu nr din afara ei