Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a. 2x-3∠5 2x∠8 x∠4
b. 7-3x≥15 -3x≥8 x≤-8/3
c. (2x+3)(x+1)+5(x+3)-2x²≥2 2x²+3x+2x+3+5x-15-2x²≥2 rezulta 10x-12≥2 deci x≥12/10 adica x≥6/5
d.3x/2+(2-3x)/10>(x+1)/5 Aducem la acelasi numitor, care este 10 si obtinem 15x+2-3x>2x+2 rezulta 10x>0 deci x>0
e. -7/(2x+1)≥0 deci (2x+1) trebuie sa fie negativ pentru ca fractia sa fie pozitiva. rezulta ca (2x+1) <0 deci 2x<-1 deci x<-1/2
f. 4/(3-2x)<0 deci (3-2x) trebuie sa fie negativ pentru ca fractia sa fie negativa, rezulta (3-2x)<0 deci -2x<-3 Inmultim cu -1 si obtinem 2x>3 deci x>3/2