Buna!
Vom incepe prin a nota:
Daca suma lor este 978, atunci a+b+c = 978
a-b = 51 rezulta ca -b = 51 - a / ×(-1) (inmultim cu -1 pentru a scapa de minus) si vom avea b = -51 +a
a-c = 63 rezulta ca -c = 63 - a /×(-1) (inmultim cu -1 pentru a scapa de minus) si vom avea c = -63 + a
Inlocuim in prima ecuatie:
a+b+c = 978 rezulta ca a + (-51 + a) + (-63 + a) = 978
a - 51 + a -63 + a = 978
3a = 978 + 51 + 63
3a = 1092
a = 1092 : 3
a = 364
Stim ca b = -51 + a deci il putem inlocui pe a:
b = -51 + 364
b = 313
Stim de asemenea ca c = -63 + a deci il putem inlocui pe a:
c = -63 + 364
c = 301
VERIFICARE:
a + b + c = 978
364 + 313 + 301 = 677 + 301 = 978 (Corect)
Raspuns: a = 364, b = 313, c = 301
Sper ca te-am ajutat ! Coroana ? :D