Răspuns :
[tex]6 \sqrt{3} + 3( \sqrt{3} - 2 \sqrt{7)} = \\ 6 \sqrt{3} + 3 \sqrt{3} - 6 \sqrt{7} = \\ 9 \sqrt{3} - 6 \sqrt{7} [/tex]
Explicație:
1. Am înmulțit 3 cu fiecare termen din paranteză
2. Am adunat termenii cu același radical
(plusul 3-ului înmulțit cu minusul 2-ului face minus,
+ × + = +
- × + = -
- × - = + )
3. Nu mai am ce calcula, deci acela e rezultatul final.
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\bf 6\sqrt{3}+3\cdot(\sqrt{3} -2\sqrt{7})=[/tex]
[tex]\bf 6\sqrt{3}+3\sqrt{3} -3\cdot2\sqrt{7}=[/tex]
[tex]\red{\bf 9\sqrt{3} -6\sqrt{7}}[/tex]