Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(+12) + (+8) = 20
(-12) + (-8) = -20
(+12) + (-8) = 4
(-12) + (+8) = -4
4. (+12)+(+8)=20
regula 1. : +cu +=+
-12+(-8)=-20
regula 2. :+ cu - = -
iar calculele cu același semn se adună punând semnul comun la rezultat.
+12+(-8)=4
procedăm ca la regula 2 doar că 12 are + , iar 8- . Asta înseamnă că vom SCĂDEA numerele și la rezultat punem semnul celui mai mare număr. Cum 12 are plus, rezultatul 4 va fi pozitiv :+4 (doar că la numerele pozitive nu se mai pune +)
-12+(+8)=-4
aici, nr 12 are minus , astfel încât scădem nr , iar rezultatul e negativ : -4 (aici neapărat se pune minusul)
succes!
regula 1. : +cu +=+
-12+(-8)=-20
regula 2. :+ cu - = -
iar calculele cu același semn se adună punând semnul comun la rezultat.
+12+(-8)=4
procedăm ca la regula 2 doar că 12 are + , iar 8- . Asta înseamnă că vom SCĂDEA numerele și la rezultat punem semnul celui mai mare număr. Cum 12 are plus, rezultatul 4 va fi pozitiv :+4 (doar că la numerele pozitive nu se mai pune +)
-12+(+8)=-4
aici, nr 12 are minus , astfel încât scădem nr , iar rezultatul e negativ : -4 (aici neapărat se pune minusul)
succes!