Răspuns :
Răspuns:
6(x-4)+44=4(2x+1)+2
6x-24+44=8x+4+2. | -6
6x-24+38=8x. | -6x
-24+38=2x.
14=2x. | ÷2
7=x
x=7
5x+10=25. | -10
5x=15. |÷5
x=3
Explicație pas cu pas:
dacă nu ai înțeles ceva sau cum se face scrie în comentarii
pentru mai multe răspunsuri bune aboneaza-te
[tex]\it 6(x-4)+44=4(2x-1)+2 \Rightarrow 6x-24+44=8x+4+2 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow 6x+20=8x+6 \Rightarrow 20-6=8x-6x \Rightarrow 14=2x \Rightarrow x=7[/tex]
___________________________________
[tex]\it 5x+10=25|_{:5} \Rightarrow x+2=5 \Rightarrow x=3[/tex]