Răspuns :
Salutare!
A(5,-1)
B(2,3)
--------------------/
AB = ?
--------------------/
[tex]AB = \sqrt{(x_{B} -x_{A} )^{2} + (y_{B} -y_{A} )^{2}}[/tex]
[tex]AB = \sqrt{(2 -5 )^{2} + (3 -(-1) )^{2}}[/tex]
[tex]AB = \sqrt{(-3)^{2} + (3 +1)^{2}}[/tex]
[tex]AB = \sqrt{(-3)^{2} + 4^{2}}[/tex]
[tex]AB = \sqrt{9+16}[/tex]
[tex]AB = \sqrt{25}[/tex]
[tex]AB = 5[/tex]
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Aplicăm formula distanţei dintre două puncte sau a lungimii segmentului determinat de cele doua puncte
[tex]AB = \sqrt{(x_{2}-x_{1})^{2} + (y_{2} - y_{1})^{2}[/tex]
Înlocuim în formulă
AB = √(2-5)² + (3-(-1))²
AB = √9 + 16
AB = √25
AB = 5