scrie care este regula adunarea numerelor întregi​

Răspuns :

Răspuns:

REGULA 1

Pentru a aduna două numere întregi cu semne contrare putem proceda și astfel: scădem numerele fără să ținem cont de semnele lor (3 – 2 = 1), iar la rezultat punem semnul numărului mai mare (semnul lui 3, adică minus). În consecință:

2+(-3)=-1

Iată un alt exemplu: 7 + ( – 4) = 3. Ne putem gândi că numerele pozitive reprezintă un câștig, iar cele negative o datorie. Astfel, dacă avem în buzunar 7 lei și avem o datorie de 4 lei, putem spune că suma de bani pe care o avem este de 3 lei.

Atunci când adunăm două numere întregi opuse, rezultatul este întotdeauna zero. De exemplu, 4 + ( – 4) = 0. De ce? E simplu: pentru că atunci când suntem la parterul unei clădiri și urcăm cu liftul patru etaje, apoi coborâm patru etaje, ajungem tot la parter, adică la nivelul zero.

REGULA 2:

Pentru a aduna două numere întregi cu același semn vom proceda astfel: adunăm numerele fără să ținem cont de semne, iar la rezultat păstrăm semnul. Haideți să calculăm ( – 2) + ( – 5). Adunăm numerele fără să ținem cont de semne: 2 + 5 = 7, iar la rezultat punem semnul minus. Prin urmare:

(-2)+(-5)=-7

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

  • daca au acelasi semn, semnul ramane si numerele se aduna in modul

-6-4=-10

6+4= (+)10

  • daca au semne diferite  numerele se scad in modul ( cel mic in modul din cel mare in modul) , si se da semnul celui mai mare in modul

-6+4= -2...(- ca 6>4 si 2 de la 6-4)

-6+9=+3  (+, pt ca 9>6 si 3 de la 9-6=3)