1. Aplici Teorema lui pitagora in triunghiul care are ipoenuza x (triunghiul e dreptunghic deoarece unghiul opus laturii x este 360 - 3*90 = 360 - 270 = 90).
x^2 = 8^2 + 8^2
x^2 = 64 + 64
x^2 = 128
x = [tex]8\sqrt{2}[/tex]
2. Notam cealalta latura pe care nu o cunoastem cu a.
In triunghiul de jos, aplicam teorema lui pitagora:
a^2 = 12^2 - 6^2
a^2 = 144 - 36
a^2 = 108
a = [tex]6\sqrt{3}[/tex]
Acum aplicam teorema lui pitagora in celalalt triunghi:
x^2 = 14^2 - 108
x^2 = 194 - 108
x^2 = 88
x = [tex]2\sqrt{22}[/tex]
3. Notam latura necunoscuta din triunghiul dreapta-jos cu a si cealalta cu b.
Aplicam TP in triunghiul dreapta-jos:
a^2 = 24^2 - 16^2
a^2 = 576 - 256
a^2 = 320
a = [tex]8\sqrt{5}[/tex]
Aplicam TP in triunghiul din mijloc:
b^2 = 14^2 + 320
b^2 = 196 + 320
b^2 = 516
b = [tex]2\sqrt{129}[/tex]
TP in ultimul triunghi:
x^2 = 32^2 - b^2
x^2 = 1024 - 516
x^2 = 508
x = [tex]2\sqrt{127}[/tex]