Răspuns :
Răspuns:
a doua = atribut adjectival expr. prin numeral ordinal cu valoare adjectivală, se acordă în gen, nr. și caz cu subst. „elevă” (fem, sg, N.)
cinci = atribut adjectival expr. prin numeral cardinal cu valoare adjectivală, se acordă în gen, nr. și caz cu subst. „caiete” (neutru, pl, Ac.)
treisprezece = atribut adjectival expr. prin numeral cardinal cu valoare adjectivală, se acordă în gen, nr. și caz cu subst. „creioane” (neutru, pl, Ac.)
o = atribut adjectival expr. prin numeral cardinal cu valoare adjectivală, se acordă în gen, nr. și caz cu subst. „fată” (fem, sg, N.)
doi = atribut adjectival expr. prin numeral cardinal cu valoare adjectivală, se acordă în gen, nr. și caz cu subst. „băieți” (masc, pl, N.)
un = atribut adjectival expr. prin numeral cardinal cu valoare adjectivală, se acordă în gen, nr. și caz cu subst. „grup” (neutru, sg, Ac.)
după părerea mea, aici „un” este articol nehotărât, dar fiind subliniat probabil profesoara ta îl vede ca numeral
o sută = atribut adjectival expr. prin numeral cardinal cu valoare adjectivală, se acordă în gen, nr. și caz cu subst. „adolescenți” (masc, pl, Ac.)
trei = subiect expr. prin numeral cardinal cu valoare substantivală, caz N.
al XVIII-lea = atribut adjectival expr. prin numeral ordinal cu valoare adjectivală, se acordă în gen, nr. și caz cu subst. „secolul” (neutru, sg, Ac.)
Explicație: