Răspuns:
5
Explicație pas cu pas:
Comparăm termenii scăderilor, pentru a ști ce semn vor primi după eliminarea modulului.
[tex]\sqrt{6} > 2[/tex]
pentru a verifica, ridicăm la pătrat fiecare număr și vedem că [tex](\sqrt{6} )^{2} = 6[/tex] , iar 2² = 4
În mod similar vedem că [tex]\sqrt{6} < 3[/tex] si [tex]\sqrt{6} < 4[/tex]
Având în vedere inegalitățile de mai sus, expresia se scrie astfel:
[tex]\sqrt{6} - 2 + (3-\sqrt{6} ) + (3 - \sqrt{6} ) + (\sqrt{6} + 1)[/tex]
[tex]= \sqrt{6} - 2 + 3 - \sqrt{6} + 3 - \sqrt{6} + \sqrt{6} + 1[/tex]
= 5