Răspuns :
Scrie o compunere despre importanța educației, valorificând atât textul lui Mircea Sântimbreanu, cât și cunoștințele și experiențele tale
Educația este foarte importantă și ea începe de la grădiniță și continuă apoi pe tot timpul vieții.
Educația înseamnă cei șapte ani de acasă, ceea ce învățăm la școală, așa cum este redat în text, unde elevii învățau culorile în timp ce profesorul preda ora de geografie.
În text, lumea descrisă este cea a culorilor.
Secvențele din fragment care exprimă atitudinea copiilor sunt următoarele:
"- Nu e maro, dragă, e cafeniu";
"Iată, la hartă o elevă arată cu bețișorul în mână marile fluvii siberiene".
Primul copil are o atitudine de atotștiutor, el corectând imediat răspunsul, iar eleva are o atitudine de elev silitor, pentru că ea știe să arate bine pe hartă ceea ce trebuie.
Rolul unei tehnici narative pe care o consider sugestivă pentru ideea de școală ar fi descrierea, pentru că se pot da mai multe informații decât dialogul despre ceea ce se întâmplă la ore.
O ideea corelată cu una din text este aceea că, uneori, noi colegii, ne jucăm la școală prin a spune capitalele țărilor.
2) Redactează un text narativ în care să prezinți o experiență din Școala Altfel, utilizând minimum două verbe la indicativ, timpul perfect compus
Din Școala Altfel, eu am avut o experiență frumoasă atunci când am învățat pe de rost o poezie și apoi eu a trebuit să o recit în fața colegilor.
La început am avut emoții, dar pe urmă am spus restul poeziei cu intonație și foarte corect, de am primit aplauze din partea tuturor celor prezenți.
Succes! ⚘