Răspuns :
Omul este singura ființă morală. Aceasta îşi reprezintă însumarea prin acțiuniile sale, care îl ajută la socializarea cu cei din care face parte. Aceştia sunt cele mai evoluate şi dezvoltate ființe.
Sensul vieții diferă de la un om la altul. Nimeni nu îl întreabă când şi unde vrea să nască, ce ar vrea să fie în viață sau ce şi-ar dori. Un scop al vieții ar fi să dai viață la o altă ființă, exact cum au făcut şi părinții lor.
Libertatea este absența limitelor, a constrângerilor. Omul, ca spirit, este definit prin libertate. Existența oamenilor trebuie să ducă la existența altora, în pace şi linişte.
Răspuns:
Omul și viața umană
Omul se naște, se dezvoltă și moare. Acesta este ciclul vieții prin care trece orice ființă, la fel cum și obiectele devin vechi și netrebuitoare. Termenul scop înseamnă ținta, obiectiv. De multe ori omul se întreabă dacă existența sa are un scop sau pur si simplu ne-am nascut din întâmplare.
Fiecare om are libertate la exprimare, la propriile alegeri, la a călători, la invatat, etc. Noi ne limităm libertatea pentru a pastra un echilibru în societate și în același timp de a nu încalca libertatea altor persoane. Faptul că noi existăm înseamnă că avem un scop, de exemplu: daca eu imi doresc sa devin profesor, înseamnă că mi-am stabilit obiectivul. După ce devin profesor imi dau seama ca scopul meu în viața este de a invata pe altii.
Fiecare om își stabilește propriul scop influentat de alegerile sale în viața.
Pe de altă parte consider că existența noastră are un scop, însă nimeni nu a aflat încă de ce noi oamenii ne aflăm pe acest pământ. Cu ce ajutam natura și ecosistemul?
În concluzie existența noastră și scopul vieții este de a ne cunoaște ajutandu-ne de libertate.
sper ca te-am ajutat