Răspuns:
Datele problemei:
a+b+c=?¿?
a:b=5=>a=5×b
c:b=3=>c=3×b
a-c=36
Acum vom înlocui în a treia relație, adica ''a-c=36'' și îl vom afla pe ''b''. In loc de ''a'', vom scrie ''5×b''. La ''c'' la fel, cum am scris mai sus.
a-c=36
5×b-3×b=36
2×b=36
b=36:2
b=18
Și acum îi vom afla pe ''a'' și pe ''c''.
a=5×b
a=5×18
a=90
c=3×b
c=3×18
c=54
Si acum, in final, vom afla suma celor trei numere: ''a'', ''b'' și ''c''.
a+b+c=?
90+18+54=162
108+54
162
[tex]a \: (primul \: nr) = 90[/tex]
[tex]b \: (al \: doilea \: nr) = 18[/tex]
[tex]c \: (al \: treilea \: nr) = 54[/tex]
[tex]suma \: nr \: ( + ) = 162[/tex]
__________________
Sper ca te-am ajutat! Succes!