istoria bisericii din Merenii Noi
pleaaaaaasssseeee​


Răspuns :

Răspuns:

Conform unor surse, biserica de lemn cu hramul „Sfînţii arhangheli Mihail şi Gavriil” din Mereni a fost ridicată în anul 1797.

Actualmente, aceasta este înscrisă in registrul monumentelor istorice aflate sub protecția statului. Este o filă vie de istorie; a fost închisă în noiembrie 1963, însă lucrurile din interiorul ei s-au păstrat neatinse. E drept că geamurile au fost stricate, iar în storojca bisericii (casa parohială – n.n.) a fost deschisă poşta satului. A mai fost dărîmat un perete şi pe locul cela s-a făcut un garaj al colhozului.

Dupa multe suferințe biserica din localitate avea sa inceapă o nouă viață, în 1978 aici a lucrat o echipă de constructori veniţi de la Odessa. Ei s-au ocupat atât de interiorul cât şi de exteriorul bisericii, ca astăzi să putem găsi un lăcaș de valoare pentru enoriașii localității, un monument arhitectural unic cu pereți frumos pictați, cu un număr impresionant de icoane, sfeșnice, vase sfinte, candele, clopote ce-i conferă o aură specifică.

Istoria Bisericii din Merenii Noi

Biserica din Merenii Noi cu hramul "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a fost ridicata în anul 1797, conform unor surse. Aceasta este înscrisă in registrul monumentelor istorice aflate sub protecția statului, dar nu în ultimul rând este o filă vie de istorie.

Aceasta a fost închisă în noiembrie 1963, suferind diverse întâmplări.Dupa multe suferințe biserica din localitate avea sa inceapă o nouă viață cu anul 1978.

Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a fost redeschisă în anul 1989, prima liturghie săvârşindu-se în Duminica Floriilor.

Sper să îți placă și să fie bine!