Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\large \bf E= (-1)^{n}\cdot (-2)+(-1)^{n+1}+(-1)^{n+2}\cdot 4[/tex]
Ne vom folosi de formule:
(- a)ⁿ, unde n este o putere impara (-a)ⁿ = (-a)ⁿ
(- a)ⁿ, unde n este o putere para (-a)ⁿ = aⁿ
Analizam in functie de cum poate fi n: PAR sau IMPAR
[tex]\large \bf E= (-1)^{n}\cdot (-2)+(-1)^{n+1}+(-1)^{n+2}\cdot 4[/tex]
[tex]\large \bf E= 1\cdot (-2)+(-1)+1\cdot 4[/tex]
[tex]\large \bf E= -2-1+4[/tex]
[tex]\large \bf E= -3+4[/tex]
[tex]\color{red}\Large \boxed{\bf E= 1}[/tex]
[tex]\large \bf E= (-1)^{n}\cdot (-2)+(-1)^{n+1}+(-1)^{n+2}\cdot 4[/tex]
[tex]\large \bf E= (-1)\cdot (-2)+1+(-1)\cdot 4[/tex]
[tex]\large \bf E= 2+1-4[/tex]
[tex]\color{blue}\Large\boxed{ \bf E= -1}[/tex]
==pav38==