Va rog, ma poate ajuta cineva?
[tex] \frac{3}{2 \sqrt{2} - 3 } - \frac{3}{ \sqrt{2} + 1 } + \frac{6}{3 \sqrt{2} - 4 } = [/tex]


Răspuns :

Răspuns:

[tex]=\frac{3(2\sqrt{2}+3) }{(2\sqrt{2})^{2} -3^{2} } -\frac{3(\sqrt{2} -1)}{(\sqrt{2} )^{2} -1^{2} } +\frac{6(3\sqrt{2}+4) }{(3\sqrt{2})^{2} -4^{2} } =-3(2\sqrt{2}+3)-\sqrt{2} +1+3(3\sqrt{2} +4)=-6\sqrt{2} -9-\sqrt{2} +1+9\sqrt{2} +12=4-7\sqrt{2}[/tex]

M-am chinuit sa fac asa mai bine scriam pe hartie.

In acest Exercițiu trebuia sa amplifici și după sa aduci la același numitor!
Sper sa înțelegi!
Vezi imaginea Smaraiustinapurcel