Răspuns :
Scriu aici pe f că nu mă mai lasă să adaug fotografii:
(11/12 - 7/15) × 10/9 + 1/2 =
prima fracție o amplificăm cu 5 și pe a doua cu 4 pentru a avea numitorul comun 60 deci:
(55/60 - 28/60) × 10/9 + 1/2 =
efectuăm scaderea:
27/60 × 10/9 + 1/2 =
simplificăm pe 60 cu 10 și ne rămâne 6 și 1, apoi pe 27 îl simplificăm cu 9 si ne rămâne 3 și 1, iar pe 3 îl simplificăm cu 6 și ne rămâne 1 și 2. Și vom avea așa:
1/2 × 1/1 + 1/2 = 1/2 + 1/2 = 2/2 = 1
Sper că te-am ajutat și poate înțelegi ce am scris în fotografii. :))