Răspuns :
Explicație:
Taria de caracter
Personalitățile oamenilor sunt de mai multe feluri. Exista personalitate puternică, personalitate slabă, personalitate variabilă.
Mulți consideră că forța personalității este sinonimă cu aroganță, dominație și vanitate, ceea ce este o concepție greșită, deoarece o personalitate puternică este una dintre caracteristicile oricărei societăți care aspiră la progres și prosperitate, deoarece se caracterizează prin îndeplinirea sarcinilor și capacitatea de a contesta și rezolva obstacole.
Toată lumea trebuie să posede această personalitate, deoarece îi conferă atractivitate și farmec proprietarului său, și îi permite să trăiască viața în cel mai frumos și optim mod.
Puterea personalității are aduce cu sine o prezență puternică, convingere o gândire deschisă pozitivă, încredere în sine, promptitudine, voință puternică și hotărâre.
Caracterul este un element extrem de fragil, deoarece poate fi modificat de alți factori externi, câteodată devenind o schimbare pozitivă și alteori una negativă.
Caracterul nu îl dobândim din naștere. Noi îl formăm ca urmare a educației și valorilor cu care intrăm în contact.
In concluzie, caracterul ar trebui valorificat și modelat.
Plăcerea de a cunoaște
Cunoașterea, este familiaritatea cu cineva sau ceva și include achiziționarea de fapte, informații, descrieri sau abilități prin experiență sau prin învățare.
Cuvântul "cunoaștere" este o expresie care are multe semnificații, dar se știe că este direct legată de conceptul informației, al educației, al comunicării.
Trecerea de la a cunoaşte la a şti nu este o chestiune de putinţă ci mai mult una de voinţă.
Cominicarea este arta de a cunoaște si de a întelege.
Întrebările ne descoperă dorința noastră de a cunoaște, de a ști, de a afla și spune mai departe ceea ce am ajuns să înțelegem.
In concluzie, placerea de a cunoaște ajută să afli un raspuns pentru întrebările interne și să îți regăsești eul intern prin răspunsurile primite.