date despre animalele care trăiesc în grup​

Răspuns :

Răspuns:

Poate am reușit să te ajut.

Explicație:

Lupii trăiesc în haite. Această unitate socială fundamentală este alcătuită dintr-o pereche  capabilă de reproducere și urmașii acesteia (Ø 8 animale). Lupii își caută un partener pe viață și sunt de regulă monogami. Ambii parteneri susțin legăturile familiale și cresc puii împreună.  Puii în vârstă de un an ajută perechea de părinți să crească următoarea generație, după care, posedând aceste experiențe, părăsesc grupul, pentru a forma o haită proprie. Puii de lup se nasc orbi și surzi, cu ochi albaștri. Încep să vadă și să audă abia la câteva zile după naștere. Ulterior, culoarea ochilor devine galbenă.

În funcție de zonă și de oferta de hrană, mărimea teritoriului unei familii de lupi este de cca 150-350 km². Teritoriul este marcat cu fecale și  urină și apărat împotriva lupilor străini. În acest fel, numărul lupilor dintr-o zonă rămâne relativ constant.

Lupii joacă un rol important în ecosistem. Vânează animalele slabe sau bolnave, contribuind astfel la sănătatea populațiilor de animale din teritoriul lor. Prin reglarea efectivelor de erbivore, daunele produse vegetației scad, iar diversitatea și răspândirea vegetației se modifică.

Leii sunt animale carnivore care trăiesc în grupuri (familii) constând din femele înrudite, pui de ambele sexe și un mascul neînrudit, care se împerechează cu femelele adulte. Femelele se ocupă cu vânatul, în timp ce masculii apără și mențin frontierele teritoriului. Puii masculi sunt dați afară din grup când ajung la maturitate.

Mândria este formată din leoașii apropiați și puii lor mici. Cele mai multe mandate sunt conduse de bărbați rezidenți care formează colectiv o coaliție.

Grupurile de elefanţi (sau turme) au o structură matriarhală cu cea mai bătrână femelă la conducere. Acestea sunt compuse în principal din membrii femelă şi masculi tineri. O turmă are 6-20 de elefanţi, depinde de sursa de hrană. Atunci când familia devine prea mare, turmele se separă în grupuri mai mici care rămân în aceeaşi regiune.

Femela care conduce grupul se bazează pe experienţă şi memorie pentru a merge la cele mai bune surse de hrană, apă şi locuri sigure. Aceasta este responsabilă şi pentru învăţatul membrilor mai tineri ai familiei sale despre cum să socializeze cu alţi elefanţi.

Elefanţii sunt foarte sociali şi pot comunica unul cu altul şi pot identifica alţi elefanţi de la distanţe de până la 3 kilometri cu ajutorul sunetelor de frecvenţă prea joasă pentru a fi auzite de oameni.

Aceştia sunt manieraţi atunci când întâlnesc membri din grupul lor sau din altul. Spre exemplu, îşi folosesc trompa pentru a saluta, ori prin ţinerea sus a acesteia sau prin atingerea gurii altui elefant cu vârful trompetei. 

De asemenea, elefanţii sunt atenţi la sănătatea membrilor, protejându-i pe cei slabi şi bolnavi. Sunt considerate animale foarte inteligente şi empatice.

Babuinii hamadrias traiesc in grupuri de cateva sute de animale. Sunt maimute extrem de agresive, dar relatiile din cadrul grupului sunt bine organizate. Masculii raman in acelasi clan pe intreaga durata a vietii lor mature. Femelele, totusi, adesea isi schimba grupul, clanul sau haremul.

Babuinul hamadrias mascul este extrem de agresiv fata de femelele din haremul sau, scuturandu-le sau chiar muscandu-le daca nu ii fac pe plac. Totusi, femelele nu sunt neajutorate. Daca nu le place masculul dominant, ele incurajeaza subtil un mascul din exterior sa invadeze haremul si sa le fure.

Maimutele au dezvoltat o gama larga de comportamente sociale. Unele sunt monogame, dar majoritatea traiesc in grupuri in care accesul sexual la femele este determinat de rang. Marimea grupului este extrem de variabila. Langurii traiesc ca masculi solitari sau in cadrul unei adunari, care poate cuprinde peste 120 de indivizi. Maimutele aurii, matasoase negre si matasoasa rosie a lui Pennant au fost intalnite in grupuri de 80 sau mai multi indivizi.

Surelistii din Insula Mentawai si maimutele cu coada de porc sunt monogame si, asemenea doucilor cu picioare negre din Cambogia, de obicei se intalnesc in perechi, uneori insotite de pui.

Caii sunt animale de turma care  prefera compania unul altuia intr-un grup si in acesta va exista un cal dominant care va folosi limbajul corpului pentru a comunica dorintele sale la restul grupului .

Calul dominant va folosi limbajul corpului prin punerea urechilor pe spate in semn de amenintare,  prin rotirea cozii, prin lovirea unui cal care ii sta in cale etc.