Dau coroana
Care mă ajută și 100puncte


Dau Coroana Care Mă Ajută Și 100puncte class=

Răspuns :

1.Văzul este simțul responsabil pentru percepția stimulilor vizuali. Ne permite să identificăm forme, reliefuri, distanțe și culori la ceea ce se observă. Vederea binoculară (adică cea efectuată de ambii ochi în același timp) este cea care permite percepția obiectelor tridimensionale într-un spațiu.

Auzul este simțul responsabil cu obținerea sunetele care ies din și în jurul corpului uman și pentru a le transmite, printr-un mecanism complex care își are originea în pavilioane, și de a permite mai departe unei anumite zone a creierului să le primească și să le decodeze.

Gustul este modul în care oferim informații despre ce aromă au anumite mâncăruri sau băuturi, ceea ce ne permite să facem distincția între amărăciune, dulceață, aromă și aciditate. Structurile care ne permit să apreciem aroma a ceea ce introducem în gură receptorilor senzoriali sunt foarte specializate: ele sunt numite papile și muguri gustativi, care se găsesc pe limbă, palat, faringe și laringe. Integrarea gusturilor “primare” provine din senzații de gust mai complexe.

Simțul olfactiv este simțul principal, care permite percepția stimulilor parfumați. Chemoreceptorii sunt celule speciale, care pot reacționa la caracteristicile chimice ale substanțelor mirositoare, și sunt situate într-o anumită zonă a mucoasei nazale, mucoasa olfactivă. Acești neuroni sunt foarte specializați, cu un cuib de cili, și bazele lor sunt prelungite în fibrele nervoase, prin osul etmoid (osul care formează partea de sus a cavității nazale), ajungând la bulbii olfactivi; de aici, alți neuroni ajung apoi la creier, care declanșează percepția anumitor mirosuri.

Simțul tactil este cel care ne permite să recunoaștem anumite caracteristici ale obiectelor fizice cu care intrăm în contact, cum ar fi duritatea sau forma. Transmiterea informației simțului tactil de la suprafața exterioară a corpului la creier este posibilă prin mecanismele complexe, care provin din celule foarte specializate în acest scop, receptorii tactili.

2.a.epiderma,derma,hipoderma

b.externa,medie,interna

c.orbita,pleoapele,sprancenele,conjunctivita,aparatul lacrimal.

d.simt,auzul,echlibrul

e.epiderma,derma,hipoderma(de ce aceeasi intrebare ca la a?)

f.conuri,diurna,bastonas,nocturna

g.foliculul pilos,glanda sebacee,muschiul piloerector,ecrine,apocrine

3.

Organele de simt sunt organele care receptioneaza informatii din mediul extern,asigurand astfel integrarea in mediu.Aceste informatii sunt folosite la elaborarea unor reactii de raspuns ale organismului.

Ochiul este un organ a carui principala functie este cea de a detecta lumina.In cazul ochiului emetrop,imaginea se formeaza pe retina,

Nasul este organul de simt folosit in acelasi timp la respirat si la perceptia mirosurilor.

Mirosul = moleculele olfactive se fixeaza pe cilii celulelor olfactive si declanseaza senzatii ce ajung la creier.

Gura si buzele sunt "partile"catre toate placerile lumii:bautul,mancatul,degustarea sau sarutul.

Urechea joaca un rol fundamental in auz si echilibru.Urechea umana percepe sunete pana la 12000 Hz ,dupa aceea urmeaza ultrasunetele pe care omul nu le poate percepe.

Pielea este un organ de simt in sine,cel mai mare dintre toate,care ne protejeaza,regleaza temperatura corpului si preia informatii privitoare la atingere,presiune,caldura,durere si temperatura.

Asa ca nu este de mirare ca pielea poate arata eventuale dereglari in interior.