Răspuns :
Răspuns:
ce ar trebui sa facem cu asta? nu este nici o cerinta
← Situl Natura 2000 Lacul Bugeac – Dobrogea
Insula Mare a Brăilei →
Cunoașterea ca plăcere sau învățământ care distruge omul?
Publicat pe ianuarie 9, 2013 de peterlengyel
În mod natural, Omul este curios şi are dorinţa de a înţelege cât mai bine Lumea. Blazarea, indiferenţa în acest domeniu, este în mare parte consecinţa sumbră a unui sistem de învăţământ greoi, rigid și incapabil de schimbare, sistem nu doar inadecvat pentru a dezvolta dorinţa de cunoaştere, dar mult mai rău decât atât, apt de a distruge această dorinţă. Efectele sunt catastrofale nu doar la nivel individual ci este subminat viitorul unei societăţi atât de aberante. Cât timp învățământul a fost managerizat de oieri și soțiile acestora, au reușit să creeze turme de oi tâmpe… o bucurie pentru cei care doresc să îi exploateze politic, religios și economic.
Este necesară o analiză a situației, pentru o ne face o impresie asupra motivației reale în învățare, a școlii care ajută la performanță și a celei care distruge dorința de cunoaștere, precum și a consecințelor sociale ale variatelor abordări din învățământ. Țările cu sisteme de învățământ performante, precum Finlanda, Coreea de Sud, Japonia, pe care am avut ocazia să le vizitez, au o abordare fundamental diferită de cea de pe la noi, în ceea ce privește subiectul. Stimularea creativității și dezvoltarea spiritului critic, a capacității de analiză, munca în echipă și acțiunea participativă sunt puse înaintea preocupării de memorare a datelor. Finanțarea este adecvată, învățământul reprezintă o prioritate politică reală, nu una aflată doar declarativ printre subiectele majore. Iar rezultatele sociale nu au întârziat să apară.
Cunoașterea omului
Omul este prin natura lui social, adică el simte nevoia să vorbească, să se joace, să colaboreze și să muncească împreună cu ceilalți oameni.
Atunci când noi avem dorința perpetuă de cunoaștere a ființei umane, înseamnă că vrem să știm cum este caracterul și felul de a fi al fiecărui om.
Dacă noi cunoaștem și descifrăm foarte bine natura omului, atunci noi putem ști cum să ne purtăm pentru a nu greși, dar și pentru a deveni simpatici și iubiți.