Răspuns :
De asemenea , este si personaj masculin , individual , imaginar creat de autor pentru a ilustra in mod direct,parerea sa despre copii rasfatati, proveniti din familii cu pretentii nejustificate.
Este caracterizat in mod direct de catre narator ca fiind "repetent" si de catre cucoane " lucru mare cat e de destept", "ceva de speriat " si "simtitor". In realitate, Goe este un copil needucat , obrazinuc, nepoliticos , trasaturi ilustrate prin caracterizare indirecta , reiesite din nume, fapte , vorbe , gesturi , relatia cu celelalte personaje.
Numele Goe sugereaza vidul intelectual si moral al personajului. Faptele il prezinta ca fiind neastamparat si needucat : scoate capul pe fereastra si ii zboara palaria , cucoanele trebuinf sa cumpere alt bilet si sa plateasca si o amenda, ramane blocat in toaleta , trage semnalul de alarma.
Gesturile subliniaza lipsa de educatie: bate din picior , cerand sa vina trenul , desi acesta nu avea intarziere , scoate limba la "uratul, urla , deranjandu-i pe ceilalti calatori.
Vorbeste nepoliticos , le face " proaste" pe cucoanr si " urat " pe tanarul bine intentionat care ii atrasese atentia sa nu scoata capul pe fereastra , se poarta fara respect fata de celelalte personaje.
Asadar , prin imbinarea procedeelor de caracterizare directa si indirecta autorul contureaza portretul memorabil al unui copil needucat ,neastamparat , obrazinc.
Sper ca te-am ajutat