Răspuns :
Euglena -
Deși corpul este format dintr-o singură celulă, aceasta îndeplinește toate funcțiile corpului: mișcare, sensibilitate, hrănire, înmulțire etc. La baza flagelului, euglena are o pată roșie, sensibilă la lumină. Pe toată suprafața corpului, simte căldura, frigul, umiditatea și uscăciunea.
Amiba -
Are nucleu si vacuola digestiva si pseudopodele(pcioarele false) cu care se deplaseaza
Parameciul -
La suprafata ,membrana este acoperita de cili vibratili.
In citoplasma se gasesc 2 nuclei,dintre care unul este mai mare
Ventral,prezinta o adancitura,in forma de palnie,marginita ce cili mai lungi,numiti cili digestivi.
Pisicile vad foarte bine in intuneric si pot indentifica obiecte aflate in departare.Simtul auditiv extrem de dezvoltat le permite sa indentifice sunete pe care noi nu le putem auzi si,de asemenea,sa separe doua sunete suprapuse,cum ar fi un soarece intr-o furtuna cu tunete.Mustatile sunt sensibile la atingere.Pisicile le folosesc pentru a se deplasa in intuneric si pentru a vedea daca spatiul prin care vor sa intre este indeajuns de larg.
Ciupercile (REGNUL FUNGI) constituie un grup aparte, diferit de plantedeoarece, spre deosebire de acestea din urma, el nu contine clorofila. Se hranesc cu organisme vii sau moarte, exact ca animalele. Nu au nici radacina, nici tulpina,nici frunze si nici flori si se reproduc intr-un mod specific. Exista peste 100.000 de specii de ciuperci
Plantă este și nume generic dat organismelor vegetale, cu o organizare mai simplă decât a animalelor și care își extrag hrana prin rădăcini, caracterizându-se prin prezența clorofilei, prin faptul că membrana celulei este formată din celuloză și, în cazul speciilor superioare, prin alcătuirea corpului din rădăcină, tulpină și frunze.