1. Explicați modul în care utilizați în activitățile desfășurate prin învățarea on–line două dintre operațiile gândirii.
2. Memorarea logică este mai eficientă decât cea mecanică, dați exemple din experiența personală pentru a argumenta răspunsul.
3. Limbajul scris este o formă a limbajului verbal care implică numeroase reguli, sintetizați aceste reguli.
4. Aglutinarea presupune o îmbinare de elemente preluate de la lucruri diferite, creați minim 5 obiecte noi pe baza acestei operații a imaginației.
5. Utilizați memoria episodică pentru a descrie un eveniment petrecut la școală astfel încât să identificați emoțiile, gîndurile și comportamentele respective, asociate situației concrete.
6. Reactualizarea informațiilor este un proces complex. Identificați mecanismele care intervin în perturbarea acestui proces.
7. Funcția persuasivă a limbajului se evidențiază adeseori în viața oamenilor. Menționați modul în care exericitați voi această funcție în minim 3 situații diferite.
8. Conform lui Jean Piaget în dezvoltarea intelectuală etapa operațiilor concrete apare între 7-11 ani. Ce presupune această dezvoltare?
9. Evidențiați raporturile dintre memorie, limbaj, gândire, imaginație inteligență, așa cum apar ele la voi în momentul în care rezolvați această fișă, introduceți ce legături constatați într-un text argumentativ.


Răspuns :

Răspuns:

1. Nu am înțeles la ce se referă.

2. Exemplu:

M-am bazat pe google că mă va ajuta sa iau 8-9 sau chiar 10 la un test de matematica la care nu am învațat însă am luat 7. La următorul test învățasem și luasem nota 9.

3.Nu înțeleg.

4.Nu înțeleg cerința.

5. Simplu: aici trebuie sa te gândești la o situație care sa petrecut la școală când erai și tu pe acolo și să o descri cu sentimentele și trăirile tale.

6. creierul/mintea

7.Nu înțeleg cerința.

8.dezvoltarea sentimentelor, gândurilor și a corpului (adică creste mai mare).

9. N-am înțeles.

Spor :)