Răspuns :
Societatea medievală era organizată după un sistem social și politic cunoscut sub denumirea de feudalism. Acesta a fost un sistem de organizare a societății în care aristocrația stăpânea pământul și țăranii.
Nobilii și țăranii erau principalele categorii sociale.
Nobilii dețineau puterea economică și politică, iar țăranii și-au pierdut libertatea, ajungând în șerbie.
În Evul Mediu, pământul nu a fost numai un mijloc de existență, ci și un instrument de stăpânire. Domeniul feudal îi asigura nobilului atât putere economică, prin recolte și taxe, cât și putere politică.
Spre deosebire de aristocratul roman care locuia în oraș, cel din Evul Mediu trăia la țară. Locuința lui era o fortăreață, un castel așezat pe o înălțime și înconjurat de ziduri groase. Puteai găsi aici, de asemenea, locuințele slugilor, magazii și grajduri pentru animale.
Țărănimea partea cea mai numeroasă a sociețătii feudale, era împărțită în mai multe categorii, în funcție de statutul social și, desigur, de avere.
Țărani : liberi și dependenți.
În fața abuzurilor și violențelor, țăranii nu aveau niciun mijloc legal de apărare. Nemulțumirea acestora, manifestată prin răscoale, a crescut în secolul al XIV-lea.
Alături de aceste categorii, locuitorii orașelor au început să joace un rol tot mai important în viața societății, pe măsură ce s-au dezvoltat meșteșugurile și comerțul.