Răspuns :
Răspuns:
verbe la moduri personale .
- indicativ exemplu el sta pe canapea , verbul este sta la indicativ
- conjunctiv este un mod care arat o acutie posiblia sau realizabila. intodeauna daca un verba are in fata sa el este la modul conunctiv . exemplu el ar trebui sa mearga la scoala . verbul la nonjunctiv este sa mearga . dupa urmeaza
- modul conditional el arata o actiune doritra , si se foremeaza cu cuvantul as . exemplu as manca o prajitura , verbul la conditional optativ este as manca la modul imperativ se termina intodeauna in semnul exclamarii si exprima un ordin exempul , dute acasa . acuma iti dau verbe la moduri nepersonale invitinitivul este forma care se gaseste in dictionar adica cu a in fata , exemplu a sta , a rupe , a fuge , a manca , a dormi . ald mod este modul participiu care se termina in sufixele s si t mai precis litere exemplu pomii este infllorit , verbul tau este , este inflorit , este la participiu pt ca se termina in t .
- gerunziy astea se termina in and si ind , exemplu plecand sia uitat ceasul , verbul tau este plecand pt ca se yermina in and sie este la modul gerunziu . si modul supin are peropozitiile de , la , duoa , pentru etc , exemplu de invatat este usor r , verbul tau este de invatat pt ca are de in fata . atat sper ca ai intales si scuze daca sunt greseli la scris dar sunt de pe laptop .