Răspuns :
Răspuns:
x:3=27 rest 3
x=3*27+3
x=84
56:y=9 rest 2
(56-2):9
y=6
34:5=z rest 4
z=34:5
z=6 rest 4
Acest exercițiu se rezolvă utilizând teorema împărțirii cu rest. În poza de mai jos ți-am scris cele 3 variante ale teoremei, celelalte două fiind deduse din prima.
Am identificat deîmpărțitul, împărțitorul, câtul şi restul (termenii care apar într-o împărțire) şi m-am folosit de această teoremă a împărțirii cu rest.
Eventual, dacă doreşti să verifici rezultatele, poți efectua împărțirile şi trebuie să obții exact ceea ce este după egal.