Imaginați-vă că sunteţi cetăţeni într-un stat în care nu funcționează principiul separării puterilor. Gândiți-vă că autoritatea (puterea) care formulează legile este cea care le aprobă, le aplică, care urmărește respectarea legilorși care sancționează nerespectarea lor.
1. Există pericolul ca autoritatea să folosească în mod greșit puterea de care dispune ? Argumentați
.2. Care sunt consecinţele unei asemenea situații pentru activitatea respectivei autorități? Dar pentru voi?
3.Priviți imaginea care înfățișează simbolul justiţiei (o femeie care are într-o
mână o balanță, iar în cealaltă, o spadă).
a. Comentați succint semnificația elementelor acestui simbol.
b. Analizați dacă, în situația prezentată, trăsăturile înfăţişate de simbolul justiției pot caracteriza înfăptuirea dreptății.


Imaginațivă Că Sunteţi Cetăţeni Întrun Stat În Care Nu Funcționează Principiul Separării Puterilor Gândițivă Că Autoritatea Puterea Care Formulează Legile Este class=

Răspuns :

Răspuns:

1.autoritatea poate folosi în mod greșit puterea de care spune, ascultând de niște superiori în stat care vor orice numai dreptate nu.

2.pe civili îi afectează, aceștia după o anumită perioadă de timp, nemai vrând să respecte LEGEA deoarece aceasta nu e corectă. Iar pe autorități nu prea le afectează decât dacă se găsește un om corect în putere să o facă. Dar s-ar putea ca acel om corect să fie acuzat brusc de ceva nedrept și să fie băgat la racoare.

3.a) justiția e o lama cu 2 tăișuri, cine o respecta e ok, dar cine nu, până la urmă va plăti într-un fel sau altul.

b) dacă ești drept nu are ce s-a ți se întâmple!!