Soarele bătea pieziş în hanul Ancuței, scânteind geamurile zăbrelite. Lăutarii se sculaseră din cotloanele lor şi-şi sticleau dinții; Ancuța cea sprâncenată ațâța iar focul în covrul vechi de spuză; noi, gospodarii şi cărăuşii din țara-de-Sus, ne uitam numai cu coada ochiului la oalele goale înşirate pe lângă proțapuri. Dar scripcile şi cobzele încă n-aveau cătare.

şi nici comisul loniță de la Drăgăneşti nu-şi începu povestea pe care o aşteptam. -Hanul Ancutei
1. ce moment apartine subiectului
2. Indicati o trasatura de caracterizare directa
3. aduceti argumente ca fragmentul face parte din genul epic
Va rog sa ma ajutati dau coronita ​


Răspuns :

1. Fragmentul dat face parte din expoziţiune

2. O trasatura de caracterizare directa este "Ancuța cea sprâncenată"

3. Genul epic reunește toate operele literare în care autorul își exprimă gândurile, emoțiile, viziunea despre lume, în mod indirect, prin intermediul personajelor angajate într-o acțiune relatată de un narator.

Parcurgând textul ales ca suport, observăm că acesta întrunește o serie de particularități ale operei epice. În primul rând, modul dominant de expunere și de organizare compozițională este naraţiunea ("Lăutarii se sculaseră din cotloanele lor şi-şi sticleau dinții"), impletită cu descrierea("Soarele bătea pieziş în hanul Ancuței, scânteind geamurile zăbrelite). O altă trăsătură a operei epice o reprezintă indicii spațio-temporali care fixeazâ cadrul acțiunii (reper spatial -"în hanul Ancuței", reper temporal -in timpul zilei, fapt ce reiese din "Soarele bătea pieziş").