Răspuns :
Opera Harap Alb de Ion Creanga apartine genului epic, in care autorul se exprima in mod indirect prin intermediul personajelor care au fost antrenate in derularea unor evenimente intr-un anumit timp si spatiu.
In primul rand, modul principal de expunere este naratiunea, aceasta se face la persoana a 3-a implicand prezenta unui narator obiectiv.
In al doilea rand, actiunea se poate rezuma: Intr-o zi,imparatul a primit o scrisoare de la fratele lui in care scria ca unul dintre baietii lui sa vina sa domneasca in locul lui. Baietii incercau, dar se intalneau cu un urs, care defapt era tatal lor, care vroia a vada daca sunt curajosi ca sa domneasca. Fiul cel mic, Harap Alb a fost singurul care a trecut de obstacol. Pe drum, s-a intalnit cu un spân la o fantana. Spanul l-a amentintat cu moartea daca nu spunea imparatului ca defapt spanul e fiul imparatului. Harap Alb a acceptat si au mers mai departe. Cand au ajuns, la geam a aparut fiica lui Roş-Imparat care s-a prefacut in pasare. Harap Alb a fost trimis la Ros-Imparat pentru a o aduce pe fiica lui pentru a se casatori cu spanul. Pe drum, Harap Alb s-a intalnit cu: Gerila, Flamanzila, Setila, Ochila si Lungila. Au mers cu totii la imparat, iar dânsul i-a pus la cateva probe, iar cu totii au fost de ajutor. Cand au ajuns inapoi la palat, fata a marturisit ca ea pe Harap Alb il iubeste si ca el este adevaratul fiu al imparatului. Harap Alb si Fata lui Ros-Imparat s-au casatorit si au trait fericiti pana la adanci batraneti.
In al doilea rand, apar personaje implicate in derularea unor evenimente: confruntarile celor trei fi ai imparatului, inselatoria omului span, casatoria intr-un anumit timp ,,pe vremea lui roș imparat'' si spatiu ,,la curtea imparatului''.
In concluzie, toate argumentele mai sus prezentate justifica incadrarea textului suport in genul epic.