Și cum ajung în iarmaroc, încep a mă purta țanțoș printre oameni, de colo până colo, cu pupăza-n mână, că doar și eu eram oleacă de fecior de negustor. Un moșneag nebun, c-o vițică de funie, n-are ce lucra?
- De vânzare ți-e găinușa ceea, măi băiete ?
- De vânzare, moșule !
- Și cât cei pe dânsa ?
- Cât crezi și dumneata că face !
- Ia, adu-o-ncoace la moșul, s-o drămăluiască ! 
Și cum i-o dau în mână, jav ra dr ac ului se face a o căuta de ou și-i dezleagă atunci frumușel ața de la picior, apoi mi-o aruncă-n sus, zicând: „Iaca poznă, c-am scăpat-o !„ Pupăza, zbârr ! pe-o dugheană și, după ce se mai odihnește puțin, își ia apoi drumul în zbor spre Humulești și mă lasă mare și devreme cu lacrimile pe obraz, uitându-mă după dânsa ! Eu atunci, haț ! de sumanul moșneagului, să-mi plătească paserea…
- Ce gândești dumneata, moșule? Te joci cu marfa omului ? Dacă nu ți-a fost de cumpărat, la ce i-ai dat drumul ? Că nu scapi nici cu junca asta de mine, înțeles-ai ? Nu-ți pară lucru de șagă.
Și mă băgam în ochii moșneagului și făceam un tărăboi, de se strânsese lumea ca la comedie împrejurul nostru; dă, iarmaroc nu era ? !                                                           ,,Amintiri din copilărie”- I. Creangă

Selectează din fragmentul subliniat:
-un adjectiv-…………………………………………..,-un pronume personal de politețe-……………………………….
- un pronume personal-……………………………….,un substantiv comun  nearticulat-………………………………
-un substantiv articulat nehotărât-……………………………., un substantiv
plzzzzz repede
Dau coroană și 30 de puncte ​