A.
[tex] \frac{1}{3} \times a - \frac{3}{ \sqrt{3} } = 0.(3) \times a - \sqrt{3} [/tex]
[tex] \frac{a}{3} - \frac{3 \sqrt{3} }{3} = \frac{3}{9} \times a - \sqrt{3} [/tex]
[tex] \frac{a}{3} - \sqrt{3} = \frac{1}{3} \times a - \sqrt{3} [/tex]
[tex] \frac{a}{3} - \sqrt{3} = \frac{a}{3} - \sqrt{3} [/tex]
B.
Folosim aceeasi rezolvare de la punctul a, insa acum nu inlocuim b cu a, deoarece trebuie sa demonstram acel lucru, astfel ca:
[tex] \frac{1}{3} \times a - \frac{3}{ \sqrt{3} } = 0.(3) \times b - \sqrt{3} [/tex]
[tex] \frac{a}{3} - \sqrt{3} = \frac{b}{3} - \sqrt{3} [/tex]
Din moment ce se scade din ambele ecuatii √3, atunci il scoatem
[tex] \frac{a}{3} = \frac{b}{3} [/tex]
Acum inmultim cu 3 ambele ecuatii, pentru a scapa de fractie si ne da ca
A=B