Răspuns :
Răspuns:
Mobilitatea teritoriala a populatiei se refera atat la deplasarile zilnice, deplasarile sezoniere sau deplasarile definitive. Oamenii s-au deplasat din totdeauna.
Fie ca mentionam deplasarile din centrul Africii, de acum 2 milioane de ani, fie ca mentionam deplasarile contemporane, oamenii au dori sa caute noi teritorii si sa le populeze. Aria antropogenezei (originea speciei umane) face referire la partea central-estica a Africii si in care oamenii s-au deplasat fie spre nord (in Europa) fie in Asia de Sud-Vest si de Sud (acum 2 milioane ani i. Hr- 100000 ani i.Hr).
Alte deplasari sunt legate de "migratia popoarelor" din Asia Centrala spre Europa ( sec. IV-XIV) dar si deplasarile care au avut in vedere "Marile Descoperiri Geografice" (sec. XV-XIX).
O alta cauza a deplasarilor populatiei este data de migratia locuitorilor din tarile slab dezvoltate catre statele dezvoltate pentru un nivel de trai mai bun, salarii mai mari (locuitorii din tarile din Europa de Est se deplaseaza catre Europa de Vest).
Răspuns:
Explicație:
- inrautatirea conditiilor climatice
- expansiunea teritoriala a unor popoare (ocuparea de noi teritorii)
- migrarea pentru conditii de trai mai bune
- migrarea din lipsa locurilor de munca