Răspuns :
Simplu.
Cauti pe net titlul lecției "Organizarea si Prelucratea Datelor" si iti vor da multe site-uri.
Dar daca vrei iti trimit eu poza cu ce trebuie sa transrcii.Va fi mai usor
Ti-am trimis niste poze cu niste tabele iar acum sa scrii observatiile si restul
1.Tipul numeric
Este folosit pentru reprezentarea informatiei numerice(valorile numerice reale).Pentru construirea lui se pot folosi numai cifrele de la 0 la 9, virgula, punctul, %, E, e.
Litera E se foloseste pentru notatia stiintifica a numarului ( de exemplu, 120.000=12x104=1.2x105 se poate reprezenta prin 12E4 sau 1.2E5).Prelucrarile care se pot face cu acest tip de data sunt calcule9prelucrarile aritmetice) si comparatiile.
Tipul de sir de caractere(text)
Este folosit pentru reprezentarea informatiei alfanumerice( a textelor – siruri de caractere in care se pot gasi cifre,litere si semne speciale).Prelucrarile care se pot face cu acest tip de date sunt : concatenarea sirurilor de caractere(adaugarea unui sir de caractere la alt sir de caractere) si comparatiile.
3.Tipul logic
Este folosit pentru reprezentarea datelor care nu pot lua decat doua valori : adevarat(true) sau fals(false).Domeniul de valori al acestui tip de data il reprezinta multimea celor doua constante logice.Prelucrarile care se pot face cu acest tip de data sunt prelucrarile logice.
4.Tipul de data calendaristica si timp
Este folosit pentru a urmari evolutia in timp a colectiilor de date.Se recomanda pentru memorarea datei de nastere, a datei angajarii etc.
5.Tipul imagine
Este folosit pentru a memora imaginile.
Observatii
1.Fiecare produs software care prelucreaza date are implementate diferite tipuri de date si fiecare tip de data are caracteristici proprii de implementare
Pentru a asigura o mai mare flexibilitate in manipularea si stocarea datelor sunt implementate subtipuri de date.Subtipurile de date difera intre ele prin modul de memorare a datelor si prin domeniul de valori.
Poti scrie doar ideile principale pentru nu a scrie atat de mult