Scrie un text argumentativ, de 15-20 de randuri, despre fericire, pornind de la urmatoarea afirmatie: "Nu sa fi bogat te face fericit, ci sa devii bogat" (Stendhal)

Răspuns :

Răspuns:

CE INSEAMNA STENDHAL?

Explicație:


In opinia mea, afimatia “Nu sa fi bogat te face fericit,ci sa devii bogat” este una intemeiata, avandin vedere ca
, exista multi oameni bogati care sunt nefericiti, care nu mai austabilite niste valori in viata. Acestia sunt complet debusolati si o apuca pe cailaturalnice pentru ca nu mai stiu ce sa isi doreasca si ce sa faca, doar-doar vor fimai fericiti .
In primul rand
, fiecare dintre noi este atât de obinuit cu banii, încât este puin
ș ț
probabil că am putea lua, cu adevărat, în calcul eliminarea acestora. Într-un feleste normal. Aproape toate activităile noastre, fie că vrem fie că nu, sunt
ț
influenate de bani: serviciul îl alegem i în funcie de salariu,
ț ș ț
concediul/vacanta este influenat/a i de cât costă, apartamentul în care stăm
ț ș
este influenat i de chiria sau rata pe care putem s-o plătim etc. Totusi BANII
ț ș
NU POT CUMPARA ORICE/PE ORICINE!!! Nu pot cumpara adevarata iubire,ori sanatate, compasiune sau tandrete, prietenie, comuniune, speranta.
In al doilea rand,
Fericirea fiind inteleasa ca stare a sufletului nostru: fie ca ostare de bucurie, placere, exaltare, fie ca una de liniste, impacare, seninatate, beatitudine, aceasta nu depinde de bani si nu mai este intangibila. Ea depinde defiecare dintre noi, o cautam in noi insine, si tot in noi se gaseste si calea catredobandirea ei. De pilda, am putea sa socotim ca dobandirea fericirii se poaterealiza pe calea cunoasterii, pe calea iubirii si pe cea a credintei.
In concluzie,
banii deşi sunt necesari pentru a asigura existenţa, acestianu aduc fericirea, sau armonia în familie şi nu trebuie consideraţi unideal.Lucrurile „marunte” care ne raman intiparite in memorie si in suflet, ne fac cuadevarat fericiti pe termen lung si nu banii, nu daca obtinem obiecte faravaloare, ostentative.