Răspuns :
Răspuns:
1. Parasimpaticul intervine în situații de viață obișnuită, normală. Acesta stimulează digestia, așadar relaxează toate sfincterele digestive.
2. Hiposecreția pancreasului edocrin presupune hiposecreție de insulină, așadar vorbim despre diabetul zaharat, caracterizat prin hiperglicemie, poliurie, polidipsie, polifagie, glicozurie, dezechilibre acido-bazice și hidro-electrolitice. Se compromite morfofuncțional activitatea organismului (sunt afectate funcțiile vitale); au de suferit sistemul nervos, sistemul cardiovascular, sistemul excretor.
3. Posibile cauze de formare a caliculilor biliari sunt obezitatea și dieta dezechilibrată. În acest caz, ficatul secretă un exces de colesterol, care nu poate fi dizolvat în totalitate de bilă, așadar se formează caliculi.
(Asta am scris inițial din neatenție, dar m-am gândit să nu o șterg, că poate ajută pe cineva):
O posibilă cauză a formări de caliculi biliari o reprezintă hipersecreția de parathormon, ce duce la apariția bolii Recklinghausen. Aceasta se caracterizează prin demineralizări osoase, rarefierea oaselor, osteoporoză, fracturi spotane (patologice), hipercalcemie, hipercalciurie, depunere de ioni de Ca în diferie țesuturi și formare de calicuri urinari, din cauza cantității foarte mari de calciu din sânge.