Răspuns :
înlocuiesc x cu b
y cu a
mie mai usor sa scriu asa pentru ca a si b sunt pe alta tastatura
[tex]\frac{3x - 2y}{4x - 3y} [/tex]
[tex] \frac{y }{x } = \frac{6}{9} = \frac{2}{3} [/tex]
[tex] \frac{y}{x} = \frac{2}{3 } = > 3y = 2x = > y = \frac{2x}{3} [/tex]
[tex]2y = 2 \times \frac{2x}{3} = \frac{4x}{3} [/tex]
[tex]3x - 2y = 3x - \frac{4x}{3} [/tex]
amplificam 3x cu 3
[tex] \frac{9x}{3} - \frac{4x}{3 } = \frac{5x}{3} [/tex]
[tex]4x - 3y = 4x - 2x = 2x[/tex]
fractia e acum
[tex] \frac{ \frac{5x}{3} }{2x} [/tex]
[tex] \frac{5x}{3} \times \frac{1}{2x} [/tex]
simplificam prin x
[tex] \frac{5}{6} [/tex]
deci toata fractia=
[tex] \frac{5}{6} [/tex]